Jalostus

Harkitsetko presa canarion/kanariandoggin hankintaa?

Koiran omistaminen on sitoutumista moniin asioihin. Mitään lemmikkiä ei tule ottaa hetken mielenjohteesta, ei canariotakaan. Muista, että pienestä suloisesta pennusta kasvaa iso aikuinen, vahva koira, jonka ruokinnasta ja liikunnasta sinun on oltava valmis huolehtimaan todennäköisesti seuraavien 10 vuoden ajan. Isona koirana canario vaatii myös vähintään peruskoulutuksen, jotta sen kykenee hallitsemaan eri tilanteissa.

Kun etsit itsellesi sopivaa pentua, mieti mihin tarkoitukseen koiraa olet etsimässä ja pyri löytämään tarpeisiisi parhaiten sopiva pentu. Näin vältyt turhilta harmeilta koiran kasvaessa. Ota selvää kasvattajista, haastattele heitä ja kysele kaikkea mahdollista, jotta saat selville, että tulevan pentusi kasvattaja on todella perehtynyt asiaansa ja että pentu on saanut mahdollisimman hyvän alun elämälleen syntymäkodissaan. Kasvattajan tulee kertoa sinulle rodusta, koiran hoidosta, koulutuksesta, ruokinnasta sekä rotua koskevista sairauksista ja oltava valmis myös auttamaan Sinua myöhemmin eteen tulevissa kysymyksissä tai ongelmissa.

Yhdistyksen sivuilta löydät listan Presa Canario Finland ry:n jäseninä olevista kasvattajista.

Kysele kasvattajilta pentueen vanhemmista; terveydestä, luonteesta ja tuloksista. Muista, että puuttuvat terveystiedot eivät ole terveen koiran merkki! Vanhempien tiedot voit tarkistaa myös Suomen Kennelliiton tietokannasta, KoiraNetistä.

Kasvattaja tekee aina pennusta virallisen kauppasopimuksen Suomen Kennelliiton laatimalle lomakkeelle, josta toinen kappale tulee ostajalle. Lue kaikki paperit huolellisesti, jotta tiedät mihin nimesi laitat. Voit tutustua lomakkeisiin myös Suomen Kennelliiton sivuilla.

Yleensä pentuja luovutettaessa ne on jo rekisteröity ja saat koirasi rekisterikirjan mukaasi pentua noutaessasi. Mikäli paperit eivät ole vielä ehtineet saapua, kasvattajan tulee toimittaa ne sinulle ilman eri maksua. Kasvattajan tulee antaa sinulle hoito-ohjeet paitsi suullisesti myös mielellään kirjallisena. Jos varaat pennun ennen sen luovutusikää, pyydä hoito-ohjeet jo silloin mukaasi, niin ehdit paneutua niihin etukäteen.

Yhdistys tiedottaa pentuvälitykseen ilmoitetuista pentueista Presa Canario Finland ry:n nettisivuilla. Kasvattaja vastaa listalla olevasta yhdistelmästä, ei yhdistys tai sen jalostustoimikunta.
Pentue poistetaan listalta kun kasvattaja ilmoittaa kaikki pennut myydyiksi tai automaattisesti kun pennut täyttävät 3kk. Mikäli kasvattaja haluaa pitää pentueen listalla tämän jälkeen, tulee hänen ilmoittaa kuukausittain montako pentua on vapaana. Yhdistys pidättää oikeuden poistaa pentue listalta mikäli siitä on annettu virheelliset tai puutteelliset tiedot eikä niitä kehotuksesta korjata.


JÄSENKASVATTAJA!

Ilmoita pentueesi pentuvälitykseen kirjallisesti sähköpostilla sihteerille.
Ilmoituksessa pitää lukea seuraavat tiedot:

 • Pentujen syntymäaika, urosten ja narttujen määrät (esim. Syntynyt 17.02, 4u+4n).

 • vanhempien nimet mahdollisine titteleineen ja terveystuloksineen, sekä mielellään linkit kennelliiton sivuille

 • Yhteystiedot

 • pentuemainos, kuva pentueesta tai yhdistelmästä (Huomaathan, että mainoskuvan koko saatetaan joutua muuttamaan kotisivuille lataamisen yhteydessä jolloin kuvanlaatu saattaa kärsiä!)

Edellytykset pentueen ottamiseksi listalle

 • Kasvattaja on Presa Canario Finland ry:n jäsen.
 • Pentue on ilmoitettu pentuvälitykseen kirjallisesti. Kasvattaja vastaa siitä, että annetut tiedot ovat oikeat.
 • Pentueen vanhemmista ilmoitetaan viralliset lonkkakuvaus-, kyynärnivellausuntojen tulokset (lukuunottamatta ulkomaalaisia uroksia).
 • Ulkomaalaisia uroksia käytettäessa vaaditaan vähintään HD tulokset, mutta viralliset eivät pakolliset.
 • Pentueen tulee täyttää Suomen Kennelliiton rekisteröintiehdot.
 • Kasvattaja ilmoittaa pentueen syntymäajan ja vapaana olevien pentujen määrän sekä sukupuolen, muuten pentue poistetaan listalta.
 • Pentueista kerrotaan kysyjille vain listalle ilmoitetut tiedot. Pentueista, niiden vanhemmista tai kasvattajista ei anneta henkilökohtaisia mielipiteitä. Pentujen arvioiminen jää ostajan tehtäväksi.

Presa Canario Finland ry:n suositukset jalostukseen:

 • Kasvattajan olisi kannustettava ostajia lonkka- ja kyynärkuvauttamaan kasvattinsa
 • Pentueen sukusiitosprosentti ei ylitä 6,25%

Aikuiset koirat:

Ilmoitus aikuisesta kotia etsivästä canariosta tai aikuiselle canariolle tarjolla olevasta kodista pidetään sivulla 3 kk, jonka jälkeen se poistetaan automaattisesti, ellei tietoja päivitetä. Presa Canario Finland ry ei ole vastuussa pentueista, vaan kasvattaja on aina itse vastuussa kasvatuksensa tuloksista.