- Päivitetty 25.6.2024 -

Kotia etsivät pennut


Ei kotia etsiviä pentuja tällä hetkellä. 


Terveystulosten lukeminen:

HD A/B

ED 1/0

vasen A, oikea B

hip dysplasia, lonkkaniveldysplasia, lonkkanivelen kehityshäiriö

skaala A-E
A ei muutoksia - E vaikea

vasen 1, oikea 0

elbow dysplasia , kyynärniveldysplasia, kyynärnivelen kasvuhäiriö

skaala 0 - 3
0 ei muutoksia - 3 voimakkaat muutokset

B/0

lonkat B, kyynärät 0 (molemmin puolin)


Kotia etsivät aikuiset koirat


Pitkän harkinnan jälkeen etsitään mahdollista uutta kotia 2v täyttävälle leikkaamattomalle presa canario urokselle. Romanian tuonti, tullut suoraan kasvattajalta. Paperit ja passi löytyy. Uusi koti ei ole pakollinen, mutta mahdollista mikäli löytyy oikeasti täydellinen paikka. 

Muutettiin alkuvuodesta uuteen kotiin, ja koira stressaa nykyistä asuinympäristöä. Ilmenee kotona vinkumisena, läähättämisenä ja ruuasta kieltäytymisenä. Omaa myös eroahdistuksen. Yksin jäädessään vinkuu, ulvoo, läähättää ja tekee joskus tarpeensa sisälle. Saattaa myös tuhota pientä tavaraa. Seiniin, oviin tai huonekaluihin ei kajoa. Ei myöskään varastele ruokia pöydältä tai kaapeista. Täytyy olla koko asunnossa vapaana, ahdistuu pienissä tiloissa. Osaa myös avata itsestään pois päin aukeavat ovet. Eroahdistus myös osasyynä mahdolliseen luopumiseen, koska pian olen itse työelämässä ja tuolloin noin 8h pois kotoa päivittäin. Se on tuolle koiralle tällä hetkellä liikaa. On yritetty kouluttaa ja ajoittain mennyt parempaan suuntaan, mutta sitten yhtäkkiä aloittaa taas. Tätä koiraa yritetty pennusta asti muokata omaan elämäntyyliin sopivaksi, mutta vaikuttaa että on tämän kanssa mahdotonta. Erittäin haastava yksilö sekä mun, että monen koiran tuntevan mielestä. Kotoa ei hänen mielestään saa lähteä liian kiireellä eikä keskellä yötä. Ja jos vähänkin lähtee "eri tavalla" kotoa, niin se on jo hänelle liikaa. Kokeiltu viime vuonna myös pitää pihalla tarhassa osa ajasta, mutta alkaa siellä kiljumaan sekä yrittää karata. Ei siis oikeen viihdy ns pihakoirana. Täydellinen paikka hänelle olisi maalla omakotitalossa jossa iso piha. Sekä paikka jossa ei joudu olemaan useampaa tuntia yksin ja jossa kokemusta tämän tyylisistä koirista.

Pääsääntöisesti ainoaksi koiraksi. Saattaa tulla toimeen nartun kaverina, mutta vaatisi sen, että jompi kumpi koirista olisi leikattu. Asuu tällä hetkellä pienen leikatun nartun kanssa jonka kanssa tullut hyvin toimeen. Asunut myös kissojen kanssa, mutta vaatii sellaisten kanssa pitkän totuttamisen ettei satu vahinkoa. En suosittele paikkaan jossa esim kaneja, kanoja, frettejä tms pieniä eläimiä jotka vapaana kotona tai pihalla. Tottunut hevosiin. Myös lampaita nähnyt, eikä ole niitä kohtaan osoittanut erityistä kiinnostusta.

Kiltti ihmisiä kohtaan. Vieraille miehille saattaa haukkua jos sellaisia tulee kotiin, mutta koskaan ei ole ketään purrut. Lapsista ei ole kokemusta, mutta en välttämättä suosittele perheeseen jossa pieniä lapsia, koska kyseessä nuori ja iso (50kg, 73cm) koira joka leikkiessään saattaa huitaista tassulla tai hyppiä päälle. Todella energinen koira joka vaatii liikuntaa paljon pysyäkseen tyytyväisenä. Lenkillä osaa kulkea tosi nätisti, mutta muiden koirien ohitukset joskus haastavia. Aivan ihana koira oikeissa olosuhteissa. Pesu, harjaus ja kynsienleikkuu sujuu täysin ongelmitta.

Mukaan saa halutessaan 2 petiä, pantoja, valjaat, hihnoja, ruokakupin ja -alustan, pari hänen lempi lelua, kuonokopan, kuonopannan, talvitakin

Koira ollut pääsääntöisesti terve. Linnunlihaa ei vatsa meinaa kestää isoissa määrissä.

Koira muuttanut mulle suoraan kasvattajalta. Koko koiran historia minulla tiedossa. Saa viesteillä kysyä lisää ja voin laitella kuvia koiran papereista, rokotuksista yms. Korvat typistetty laillisesti Romaniassa eläinlääkärillä nukutuksessa.

Puhelin: 0406890220

Ei myydä jalostuskäyttöön, ei ole siihen soveltuva

Syntynyt: 27.7.2022

Syntymämaa: Romania

Muuttanut Suomeen: 22.11.2022

Koko: n. 73cm, 50kg

Sijainti: Lieto


Mikäli haluat ilmoittaa kotia etsivän koiran sivuilla, ota yhteyttä lomakkeella.